Zobacz pełną wersję : Tuleja belki tylnej
kokodryl
08-05-2007, 23:23
WITAM FORUMOWICZÓW,mam pytanko odnośnie wymiany tuleji belki tylniej,bo umnie dużo znich nie zostalo a do tego glośno się robi na nierównościach,chrupie jak... :bad: Jeżeli ktoś z tym robil,to proszę o wskazówki co jak i pokoleji :roll:
DZIĘKI
a moze to gumy ja tez tak mialem wymienilem po 60zl za sztuke i ok czyli 2 gumy
kokodryl
10-05-2007, 23:52
No tak,sądząc po cenie to chodzi o te gumy,ale jak je wymienić :razz:
bogumil.s
12-05-2007, 09:52
najpierw wybic starą a potem przy pomocy imadła wcisnąć nową - ale nie wiem czy o to na 11% ci chodzi
coś w tym stylu - oczywiście porada dotyczy vectry WYMIANA ([Only Registered Users Can See Links])
kokodryl
17-05-2007, 12:59
NO wlasnie nie oto biega :cry: ,chodzi mi o gumy co przychodzą DO PODWOZIA samochodu są dość znacznych rozmiarów.Nie wiem czy napiszę to dobrze ale to ma być zimerblok tylnego lożą , :roll: tak mi powiedzieli w przeglądzie
lord_craven
17-05-2007, 13:08
Pewnie chodzi o tuleje metalowo-gumowe. No fakt, są dosyć duże. W tamtym roku miałem wymieniane. Ale jaki koszt tego to już nie pomnę.
bastek79
06-09-2007, 17:25
Witam serdecznie,
podpinam się do pytania ponieważ czeka mnie również wymiana tych tulei, czy może już ktoś z forumowiczów przerabiał ten temat ? czy dużo z tym zabawy – po wstępnych oględzinach na kanale wygląda to na dosyć pracochłonne zadanie.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam
Sebastian [Only Registered Users Can See Links]
bogumil.s
06-09-2007, 18:34
Dużo - ja pytałęm się w poniedziałek w warsztacie to powiedzieli 40 za tą lub 70 za wymianę tej tulei + tuleje wachacza z końcówkami drążka - cena dotyczy jednej strony
frodo-pl
28-12-2007, 17:44
Wymieniał ktoś samemu te tuleje? :roll:
Ja po ostatnim uderzeniu tez mam to do wymiany. Koszt jednej to 40 zł, czyli 80 zeta za komplet + robocizna. Z tego co mi na diagnostyce chłopaki mówili to kupa roboty i trzeba to ściągac na specjalnej maszynie. Podobna dużo roboty przy tym bo trzeba kawałek zawieszenia rozebrać. I po wymianie kazali mi sie na tylna zbieżność zgłosić.
frodo-pl
29-12-2007, 16:47
No właśnie koszt gum niewielki tylko jak faktycznie jest z tą robotą. Są na forum ludzie co już to robili sami ale jakoś się nie odzywają.
dziki pzs
29-12-2007, 17:23
Ja wymieniałem je samodzielnie.Też straszono mnie bzdurami (warsztaty)że jak rozbiorę to nie złożę,bo prasa potrzebna itp...
Zrobiłem z kolegą w garażu z kanałem.
1.Odkręciłem jedną stronę,nie odkręcajcie od razu z obu stron bo wam belka poleci w dół i ciężko ją będzie zamontować.
2.wydłubałem starego "prosiaka" za pomocą dwóch śrubokrętów.
3.wyczyściłem miejsce po starym prosiaku i nasmarowałem miejsce gdzie będzie wkładany nowy + smarowanie miseczki nowego prosiaka.
4.włożyłem ręką ile chciało wejść , a dalej użyłem dużej śruby z nakrętką i drobnym gwintem + dwie blaski 5mm (jedna od góry tam gdzie jest gniazdo w belce a druga od domu,pod nowym prosiakiem. Skręcamy to . W ten sposób prosiak jest "wprasowany " w belkę.
5.Przykręcamy belkę na swoje miejsce i łapiemy się za drugą stronę w ten sam sposób
Czas operacyjny ok 30/40 min na stronę ,popijając zimne w międzyczasie :mrgreen:
frodo-pl
29-12-2007, 18:02
Koło demontowałeś? Coś podpierałeś? Ja popuszczałem te 3 śruby małe i 1 dużą i całość zaczęła iść na dół ale zrezygnowałem z całkowitego odkręcania bo nie wiedziałem co potem się stanie jak wyluzuje śruby
Jesli to takie proste to sam to bede robił :yes_yes: :yes_yes: . Tylko problem bedzie z kanałem. Moze do Twaroga się uśmiechnąć :piwo:
A pytałeś sie w warsztacie ile by zderli, bo ja jeszcze sie nie przymierzałem do do roboty to i cen nie znam.
Pozdro
dziki pzs
30-12-2007, 14:53
Co do koła to nie zdejmowałem. Robiłem wszystko z kanału. Odkręć całkowicie te 3 małe śruby i jedną dużą centralną.Wszystko pójdzie w dół ale do pewnego poziomu ,na sam dół się to nie zwali pamiętaj tylko ,żeby odkręcać tylko z jednej strony,bo będzie ciężko podnieść.
W warsztacie gość mi zaśpiewał 250zł ,tłumaczył że musi narzędzie z aso pożyczyć bo inaczej nie wyciśnie starych i nie wciśnie nowych.
Ja już wiem ,że bez jego magicznych narzędzi też się da zrobić.
frodo-pl
30-12-2007, 15:00
Super dzięki za informację. Tak, miałem zamiar robić pojedynczo wymianę. U mnie w tym miejscu trzeszczy zawieszenie jak stara szafa. Dodatkowo coś mi puka na krótkich uskokach i myślę, że może to być tam na tych poduszkach. Wymieniłem już amory kompletnie z gumami, dodatkowo sprężyny oraz wybita końcówkę wahacza poprzecznego i stukot nadal jest. Myślę, że to może z tych poduszek popukuje. Brak już pomysłów. Reszta końcówek reakcyjnych i innych bez zastrzeżeń. :evil:
Co do koła to nie zdejmowałem. Robiłem wszystko z kanału. Odkręć całkowicie te 3 małe śruby i jedną dużą centralną.Wszystko pójdzie w dół ale do pewnego poziomu ,na sam dół się to nie zwali pamiętaj tylko ,żeby odkręcać tylko z jednej strony,bo będzie ciężko podnieść.
W warsztacie gość mi zaśpiewał 250zł ,tłumaczył że musi narzędzie z aso pożyczyć bo inaczej nie wyciśnie starych i nie wciśnie nowych.
Ja już wiem ,że bez jego magicznych narzędzi też się da zrobić.
To samo i mi mówili, że tych maszyn nie mają i że mało warsztatów u mnie w okolicy to posiada.
A za te pieniążki co zaśpiewali to wszystkie tuleje se moge kupic.
A jeśli jest mozliwość wymiany tych tuleji bez kanału cos tak jakby na samym lewarku zdejmując koło to bardzo bym prosił o info. Nieważne że może się zejśc mi z tym cały dzień tylko chodzi o to ile sobie życza pieniążków nasi mechanicy.
Z góry dzięki i duże :piwo: dla Ciebie.
Pozdro.
dziki pzs
31-12-2007, 08:17
Z lewarka może też się da ale tylko tzw.żaby na 4 kółkach bo stabilniejsza.Ten standardowy z omegi się nie nadaje ,bo może Ci oma na głowę polecieć.Ogólnie z lewarkiem straszna gimnastyka. Postaraj się raczej o dostęp do kanału.Bardzo ułatwi Ci to prace.
Powodzenia w pracach panowie.
No i po robocie. Żaden problem. Zdobyłem kanał u znajomego i poszło tak jak pisałeś. 4 srubki sie odkręca, wyjmuje srubokrętem, czyści i wsadza sie nową na śrubę i 2 podkładki. Czas operacyjny około 30 min na stronę.
Dzięki dziki pzs
A tak na marginesie to doszłem że jeszcze mam wahacz tylny do wymiany. Może ktoś wie jak go wymienić?
frodo-pl
24-01-2008, 22:57
Jaki był powód wymiany tych gum?
Redukcja przy 160 km/h na IV bieg i blokada mostu i kasacja betonowego słupka na którym stał znak i 100 metrów dalej zatrzymanie hamowanie zawieszeniem w zaspie piachu.
Na pewno Ci tego nie życzę.
A jesli chodzi o porade to: NIE PIJ ZA KółKIEM,...... ,bo kobiety sa tego niewarte.........
frodo-pl
24-01-2008, 23:26
:o no to fajnie. Co się z mostem stało, że przyblokował. Przeciążeń nie wytrzymał?
Hm... no wiesz pijany byłem jak czytałes wyżej. Najprzwdopodobniej za duży moment obrotowy i nagle redukcja i te :censored: oblodzenie. Wsadzasz IV a tu nagle ****** w bok i tyle tego by było. Dosłownie 2 sek. przyjemności a koszty około 3 tys jak z kanału dzisiaj spojrzałem. :oops:
frodo-pl
24-01-2008, 23:38
Oblodzenie Cię poniosło no i promile. Lubie poszaleć na śliskim ale w kontrolowany sposób. Tobie te gumy wyrwało, że je wymieniałeś?
Gumy wymienione ale jak składałem to coś mi od razu nie pasiło po tej bitej stronie. Więc co? diagnostyka. Tym razem wlazłem razem z gosciami pod kanał bo wiem po dziesiejszym, ze o zawieszeniu w omie to moga se pogadać. No i co???? A tu :censored: mac wahacz :censored: jak trzeba niby nie widac a jednak sie dojrzałem.
frodo-pl
25-01-2008, 00:03
no to masz kupę roboty. Co Cię pokusiło z tym IV biegiem
Co Cię pokusiło z tym IV biegiem
Hm.. kobieta + alkohol niestety
dziki pzs
25-01-2008, 10:42
No i po robocie. Żaden problem. Zdobyłem kanał u znajomego i poszło tak jak pisałeś. 4 srubki sie odkręca, wyjmuje srubokrętem, czyści i wsadza sie nową na śrubę i 2 podkładki. Czas operacyjny około 30 min na stronę.
Dzięki dziki pzs
A tak na marginesie to doszłem że jeszcze mam wahacz tylny do wymiany. Może ktoś wie jak go wymienić?
Cieszę się że mogłem pomóc. Przynajmniej nas dwóch mechanicy nie złupili ,wciskając kit że to karkołomna wymiana.
Mam pytanie czy tuleja tylniej belki powinna sie ruszac.Dzisiaj wymienilem pojechalem na diagnostyke i tuleje maja luzy . Omega b.
slawek87
06-12-2009, 20:49
Luzów nie powinno być. Może przy wbijaniu (czy wciskaniu jak kto woli) uszkodziłeś te tuleje.
Mam pytanko w sprawie prosiakow bo u mnie byly b mocno ksorodowane i zmiazdzone i w wogole masakra :( jak prawidlowo powinny byc wstawione ?!? bo wydaja sie tez byc kierunkowe .
z gory dziekuje za pomoc.
[Only Registered Users Can See Links]
na necie to znazlem, czy to prawidlowe ukierunkowanie tych prosiaczków ? :)
może to pomoże [Only Registered Users Can See Links]
to sie przydalo :) ale nie wiem jak do konca powinny byc ukierunkowane te ;prosiaki' bo u mnei byly zniszczone i nie wiem pod jakim katem powinny byc wstawione.
Bardzo by mi sie przydalo zdjecie takije tulei wcisnietej juz w ta belke :)
Na necie przegladalem juz sporo fotek i sporzadzilem tkaie cos :
[Only Registered Users Can See Links]
czy tak bedzie poprawnie ?
na czerwono zaznaczylem polokregi wyzlobione w gumie.
A i male sorbki dokrecamy na 65 Nm, a duza na 125 Nm ;)
czy te sryby smaruje sie klejem ?????
no, wlasnie skonczylem bo okazlo sie ze mialem wlozone odwrotnie ;-) i samochod od razu iaczej sie prowadzi ;-)
Jakby co linka z ulozniem gum prosilbym o odadanie do porad dla potomnych.
Soseq, jeslis ie zgodzisz to czy mzoesz dozucic do swojeje porady ?
ta środkowa śruba jest na klucz 18
podłącze sie do tematu i zapytam: czy prosiak w omedze a i b czymś się różni?
byłem dzisiaj w dwóch sklepach motoryzacyjnych i mało że ceny podobno, tych samych tulej (febi) różniły sie o 106zł (150zł/szt w pierwszym i 44zł/szt w drugim) to jeszcze w tym pierwszym maja tylko na zamówienie wiec mi nic nie pokazali a w tym drugim sklepie gosciu dał mi tuleje i niby fakt jakby febi i twierdzą ze to napewno jest do omegi b.
ale: na allegro jak spojrze na zdjęcia tych tulej to co mi w sklepie dali to wygladało jak do omy a, a oma b ma jakies naciecia w tej gumie.
o co tu chodzi?
Prosił bym jakieś zdjęcia lub wymiary, żeby sie niepotrzebnie ie wpakować w jakies g..no.
z góry dziekuje
tuleje nie sa zamienne miedzy modelem a i b
do B numer oryg. 90447156 szer 80 srednica wew 19 srednica zew 100
do A numer oryg. 90250986 szer 57 sredn wew 18,5 srednica zew 96
cena z febi powyzej 45 do a czy 55 do b zl za szt szalu nie robi.........
wlasnie to jest problem wielu firm ze sa bledy w katalogach albo sprzedawcy sa lepsi niz producenci i klient zalozy tuleje firmy X do auta i okaze sie ze nie pomolo i zwali wine na producenta...........
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.