PDA

Zobacz pełną wersję : Sekwencja LPG - jak odpalac awaryjnie tylko na gazie??

jacekczewa
04-11-2006, 22:23
Witam. Choc mam troche nietypową instalke LPG ( emmegas_ mozektoś mi podpowie jak mozna awaryjnie odpalić sekwencje prosto z gazu. Wiem ze moze tn sposób nie "pasowac" do mojej sekwencji ale warto spróbowac

demon79
04-11-2006, 22:26
jaki masz przycisk
w jednym jest tak ze didoda sygnalizuje przelaczeni sie to trza dluzej przytrzymac wcisniety jedna znow ma ustawienie na 0

beast
04-11-2006, 22:26
Witam. Choc mam troche nietypową instalke LPG ( emmegas_ mozektoś mi podpowie jak mozna awaryjnie odpalić sekwencje prosto z gazu. Wiem ze moze tn sposób nie "pasowac" do mojej sekwencji ale warto spróbowac

w seju mam brc fly sequent i nie ma takiej mozliwosci. W omie mam elpigaz stella ale jeszcze w sofcie nie grzebalem. ogoolnie moze byc ciezko

jacekczewa
05-11-2006, 09:32
Panel sterowania z duzym podłużnym przyciskiem , dioda LPG , dioda benz, 5 diod od poziomu paliwa ( lpg)

Rafał
05-11-2006, 12:16
Jeśli masz przycisk monostabilny to przytrzymaj go parę sekund po włączeniu zapłonu. Jeśli jest włącznik dwupozycyjny to po włączeniu zapłonu przestaw na benzynę i znowu na gaz. Być może tak zadziała.

niko
05-11-2006, 12:33
...eśli jest włącznik dwupozycyjny to po włączeniu zapłonu przestaw na benzynę i znowu na gaz. Być może tak zadziała.
Dwupozycyjny to mam przy instalacji II gen. i faktycznie; muszę go przestawić na gaz - na benzynę i znowu na gaz i wtedy odpala z gazu. Ale jedno pstryknięcie po drugim w krótkim odcinku czasu. Tak robiłem gdy mi pompa padła.
Ale nie wiem czy w przypadku sekwencji jest tak samo.. ?

Rafał
05-11-2006, 12:40
Ale nie wiem czy w przypadku sekwencji jest tak samo.. ?
To nie jest zależne od generacji gazu ale od tego jak wymyślił sobie producent sterownika / centralki. Warto spróbować.

jacekczewa
05-11-2006, 14:55
Dziekuje
Pozdrawiam wszystkich

Sprawdziłem po właczeniu zapłonu trzeba trzymac przycisk 5 sek i włacza sie na gaz , wystarczy przekrecic zapłon i działa na gazie.

cath
05-11-2006, 22:23
w mojej instalce Landi Renzo Omegas(sekwemcja) , aby odpalić z gazu, trzeba przytrzymać przycisk parę sekund,wtedy odpalać .Tak przenajmniej pisze w instrukcji