PDA

Zobacz pełną wersję : DZISIAJ PRZYCIEMNIAM SZYBKI W 2,5 V6

DAREK
27-09-2006, 11:57
Witam,dzisiaj zabieram się za przyciemnianie szyb bocznych tylnych i przednich w omedzę,próbuję to zrobic sam będe przy okazji robił fotki z całej tej zabawy jak mi wyjdzie to wrzuce je na forum może komuś się to przyda heh Pozdrawiam Darek [Only Registered Users Can See Links]

Piterek
27-09-2006, 12:53
czekamy

DamianB
27-09-2006, 12:57
nastepny dostawca chleba :P

DAREK
28-09-2006, 12:41
Niestety,nie byłem zadowolony z mojej pracy przy szybach i zdarłem wszystko w *****,musze dać to tym co sie na tym znają,szkoda że nie mogłem tego zrobic sam zawsze wieksza satysfakcja :cry: [Only Registered Users Can See Links]

Robo
28-09-2006, 18:24
a folia robiłeś teromokurczliwą czy stamdart z giełdy :?:

Rafał
28-09-2006, 21:01
DZISIAJ PRZYCIEMNIAM SZYBKI W 2,5 V6
Czy rodzaj silnika ma duże znaczenie podczs przyciemniania szyb? :wink:

pmnet
28-09-2006, 21:45
Nie poddawaj się więcej cierpliwości dasz radę . Mnie się udało choć też nie jestem cierpliwy.

lendio
28-09-2006, 22:37
Mozesz sie pobawic, ale trudna sprawa.
Jak dasz do fachowca to lepiej zrobi i bedziesz mial jakies papiery na to < atest >
Wedlug prawa nie moga byc przednei szyby boczne przyciemnione < zeby bylo zgodnie to bys musial tylko do polowy drzwi przednie szyby przyciemnic >

Ale w razie kontroli jak pokazesz <atest> czy zgodne z prawem czy nie do konca :) to 80% przechodzi i jest ok. Zawsze to papier jest a bez niego to ci moze pierwszy lepszy glina dowod zabrac.
Wiem bo w poprzednim aucie mialem tak przyciemnione jak pokazywalem atest bylo OK

GARY
04-10-2006, 11:37
oddaj do do piecowego przyciemnienia, za 900zl robi jakas firma co na allegro sie oglasza

THIN
28-07-2008, 00:07
Trochę bardzo odświeżę

oddaj do do piecowego przyciemnienia, za 900zl robi jakas firma co na allegro sie oglasza

Mówiąc 900zł to masz na myśli od szyby czy komplet?? Poza tym teraz na allegro dają naklejki do foli a nie papierek jako atest :) A jak jest z piecowym?? Mogą mi zrobić naprzykład żeby kolor wpadał w zielony a nie w czarny??

bogumil.s
28-07-2008, 14:09
Mówiąc 900zł to masz na myśli od szyby czy komplet?? Poza tym teraz na allegro dają naklejki do foli a nie papierek jako atest :) A jak jest z piecowym?? Mogą mi zrobić naprzykład żeby kolor wpadał w zielony a nie w czarny?? tyle że folia kiedys zacznie odchodzic

przyciemnianie piecowe jest mozliwe w różnych kolorach to jest tylko kwestia ceny

THIN
28-07-2008, 16:54
Dowiedziałem się że u mnie na wsi robią przyciemnianie piecowe szyb ale tylko raz w miesiącu bo dla jednego klienta nie opłaca się odpalać pieca a i cena by wtedy była stosunkowo gigantyczna - robią zapisy i raz w miesiącu odpalają i robią hurtowo tylko o te ceny muszę się jeszcze dowiedzieć :)

Z tego co się zorientowałem to Przyciemnienie folią (PROFESIONALNIE) kosztowało by mnie 450 zł za tył, boczne tylne szyby i boczne przednie i trwa to około 4-6 godzin. Ale gość mi powiedział że im jaśniejsza folia to trochę taniej a jak się zapytałem dlaczego to mi powiedział "bo tak" ale przecież robota ta sama :zdziwnienie: Może ta folia poprostu jest tańsza nieco....

serek
29-07-2008, 00:08
zimą zeszłego roku przyciemniałem szyby w swojm aucie
kosztowało mnie 500 zł za wszystkie szyby tylnia szyba z jednego kawałka folii profesjonalnie wykonane godne polecenia

Camer
16-06-2009, 14:27
Troszke odswieze; po pierwsze wszystkie naklejki-atesty dolaczane do folii kupowanej czy to na allegro czy w sklepach motoryzacyjnych za ok 20/25 zl za rolke mozna sobie w **********wsadzic;) Tak samo jest z atestem z profesjonalnego zakladu zajmujacego sie przyciemnianiem (jesli chodzi o szyby w przednich drzwiach), tak jak pisal kolega Lendio zalezy na jakiego policjanta sie trafi. Ja zawsze w swoich autach sciemniam szyby sam, cwiczenia na maluchu daly mi pewna wprawe:P Poza tym jesli sie jakis misiek przyczepi to zerwe przy nim a na drugi dzien znowu okleje i tyle:P Przynajmniej nie bedzie szkoda kasy jaka mialbym przeznaczyc na profesjonalne przyciemnienie (w Skarżysku ok 400-500zl za cale auto)
Jeszcze co do kwestii przepuszczalnosci swiatla przez przednie szyby; kiedys rozmawialem z diagnosta nt. piecowek i powiedzial mi, ze one tez nie spelniaja normy 30%, bagatela; podobno fabrycznie sciemniona szyba (takie jakie sa w 99% omeg), kiedy jest zabrudzona tez juz nie ma 70% przepuszczalnosci swiatla;):)